Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositori.uma.ac.id/handle/123456789/13374
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorZulyadi, Rizkan-
dc.contributor.advisorMunawir, Zaini-
dc.contributor.authorSalsabila, Salwa-
dc.date.accessioned2021-03-26T07:40:54Z-
dc.date.available2021-03-26T07:40:54Z-
dc.date.issued2020-03-19-
dc.identifier.urihttps://repositori.uma.ac.id/handle/123456789/13374-
dc.description81 Halamanen_US
dc.description.abstractDefinisi lain dari rumah makan menurut Kepmenkes ialah, rumah makan adalah setiap tempat usaha komersial yang ruang lingkup kegiatannya menyediakan makanan dan minuman untuk umum di tempat usahanya. Restoran adalah suatu tempat atau bangunan yang diorganisir secara komersil, yang menyelenggarakan pelayanan dengan baik kepada semua konsumennya baik berupa makanan maupun minuman. Penelitian ini bertujuan untuk mengetahui apakah Undang-Undang Nomor 8 Tahun 1999 tentang Perlindungan Konsumen ini telah melindungi kepentingan konsumen dirumah makan muslim gundaling dalam pengelolaan makanan, penyajian makanan dan apakah pelaku usaha mencantumkan informasi harga pada makanan. Metodologi dalam penelitian ini yaitu penelitian hukum normatif. Penelitian ini merupakan penelitian yang menggunakan berbagai data sekunder seperti peraturan perundang-undangan, keputusan pengadilan, teori hukum, dan Other definitions of restaurants according to the Minister of Health which is meant by a restaurant is any commercial place that provides food and drinks to the public at its place of business. A restaurant is a commercially organized place or building that provides good service to all consumers in the form of food or drinks. This research The aim is to find out whether Law Number 8 of 1999 concerning Consumer Protection has protected the interests of consumers and the restaurant in food management, food serving and whether business operators include price information on food. The methodology in this research is normative legal research research, This research is a research that uses various secondary data such as laws and regulations, court decisions, legal theories, and can be in the form of opinions of scholars. In writing this thesis using primary legal materials in this case the authors conducted interviews directly to business actors and gave questionnaires to visitors who came to the Muslim restaurant Gundaling.en_US
dc.language.isoiden_US
dc.publisherUniversitas Medan Areaen_US
dc.subjectperlindungan hukumen_US
dc.subjectkulineren_US
dc.titleTinjauan Yuridis Terhadap Perlindungan Konsumen Dari Segi Kuliner di Kota Wisata Brastagien_US
dc.title.alternativePenelitian pada Rumah Makan Muslim Gundalingen_US
dc.typeKarya Tulis Dosenen_US
Appears in Collections:SP - Civil Law

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
158400042 - Salwa Salsabilla - Chapter IV.pdf
  Restricted Access
Chapter IV435.91 kBAdobe PDFView/Open Request a copy
158400042 - Salwa Salsabilla - Fulltext.pdfCover, Abstract, Chapter I,II,III,Bibliography1.08 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.