Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositori.uma.ac.id/handle/123456789/17206
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorRahmadsya-
dc.contributor.authorRivaldi-
dc.date.accessioned2022-06-22T10:16:41Z-
dc.date.available2022-06-22T10:16:41Z-
dc.date.issued2022-03-09-
dc.identifier.urihttps://repositori.uma.ac.id/handle/123456789/17206-
dc.description139 Halen_US
dc.description.abstractRestoran merupakan yang dikelola secara komersial, dengan pelayanan yang baik kepada konsumen yang berkunjung di restoran baik makan ataupun minum. Zaman sekarang ini bisnis kuliner semangkin berkembang pesat, dimana setiap restoran dan café selalu bersaing, Pertumbuhan restoran dari tahun ke tahun selalu meningkat, tetapi pengembangan restoran saat ini tidak mempertimbangkan dari sisi lingkungan dan ekonomi, melihat perkembangan penggunaan sosial media, maka restoran menyuguhkan konsep yang berbeda dengan konsep restoran pada umum. Penerapan tema arsitektur hijau (green architekture) dikarenakan tema ini ramah lingkungan, dimana ketika siang hari tidak menggunakan listrik, dan juga memanfaatkan lingkungan sekitar. Adapun tujuan dari perancangan restoran ini, merancang restoran dengan konsep kreatif dengan mendekatkan tema yang di tentukan, dan mampu mempertahankan keunikan restoran yang akan di rancang dan menjaga sisi lingkungan restoran, agar menarik konsumen. The restaurant is a commercially managed, with good service to consumers who visit the restaurant either to eat or drink. Nowadays the culinary business is growing rapidly, where every restaurant and café is always competing. The growth of restaurants from year to year is always increasing, but the current development of restaurants does not consider the environmental and economic aspects, seeing the development of the use of social media, the restaurant presents a different concept. different from the restaurant concept in general. The application of the green architecture theme is because this theme is environmentally friendly, where during the day it does not use electricity, and also utilizes the surrounding environment. The purpose of this restaurant design is to design a restaurant with a creative concept by bringing the specified theme closer, and being able to maintain the uniqueness of the restaurant that will be designed and maintain the restaurant environment, in order to attract consumers.en_US
dc.language.isoiden_US
dc.publisherUniversitas Medan Areaen_US
dc.relation.ispartofseriesNPM;178140002-
dc.subjectRestoranen_US
dc.subjectRestauranten_US
dc.subjectArsitektur Ramah Lingkunganen_US
dc.subjectEco-Friendly Architectureen_US
dc.subjectArsitektur Hijauen_US
dc.subjectGreen Architectureen_US
dc.titlePerancangan Restoran Dengan Tema Pendekatan Arsitektur Hijau Di Kota Medan,en_US
dc.title.alternativedesign Restaurant With The Theme Of Green Architecture Approach In The City Of Medan,en_US
dc.typeSkripsi Sarjanaen_US
Appears in Collections:SP - Architecture

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
178140002 - Rivaldi - Chapter IV.pdf
  Restricted Access
Chapter IV1.27 MBAdobe PDFView/Open Request a copy
178140002 - Rivaldi - Fulltext.pdfCover, Abstract, Chapter I, II, III, V, Bibliography3.69 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.