Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repositori.uma.ac.id/handle/123456789/27659
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Nurcahyani, Marizha | - |
dc.contributor.author | Nasution, Rahmad Efendi | - |
dc.date.accessioned | 2025-07-04T01:50:27Z | - |
dc.date.available | 2025-07-04T01:50:27Z | - |
dc.date.issued | 2024-05 | - |
dc.identifier.uri | https://repositori.uma.ac.id/handle/123456789/27659 | - |
dc.description | 123 Halaman | en_US |
dc.description.abstract | Penelitian ini bertujuan untuk mengkaji faktor faktor dan alasan yang mempengaruhi ibu rumah tangga dalam pembelian sayuran hijau sebagai menu makanan keluarga di Kecamatan Medan Tembung. Studi kasus penelitian ini, akan berfokus pada faktor faktor yang mempengaruhi ibu rumah tangga dalam pen sayuran hijau sebagai menu makanan keluarga di Kecamatan Medan Tembung, serta mengevaluasi alasan dari para ibu rumah tangga penyajiaan sayuran hijau sebagai menu makanan keluarga di Kecamatan Medan Tembung. Penelitian ini akan menggunakan metode studi kasus (case study) dengan melalui pendekatan penelitian secara kualitatif dan kuantitatif. Teknik analisis data yang digunakan adalah regresi linear berganda dengan menggunakan aplikasi SPSS 23. Hasil penelitian yang di dapatkan adalah faktor pengetahuan gizi, pendapatan dan harga sayur hijau di ketahui berpengaruh secara signifikan terhadap pembelian sayur hijau sebagai menu makanan keluarga. Sedangkan faktor pendidikan dan jumlah anggota keluarga tidak berpengaruh secara signifikan. Denga nilai signifikan tertinggi pada faktor pengetahuan gizi yaitu 0,359 This research aims to examine the factors and reasons that influence housewives in purchasing green vegetables as a family food menu in Medan Tembung District. This research case study will focus on the factors that influence housewives in serving green vegetables as a family meal menu in Medan Tembung District, as well as evaluating the reasons for housewives serving green vegetables as a family meal menu in Medan Tembung District. This research will use a case study method using a qualitative and quantitative research approach. The data analysis technique used was multiple linear regression using the SPSS 23 application. The research results obtained were that the factors nutritional knowledge, income and price of green vegetables were known to have a significant influence on purchasing green vegetables as a family food menu. Meanwhile, educational factors and number of family members do not have a significant effect. With the highest significant value for the nutritional knowledge factor, namely 0.359 | en_US |
dc.language.iso | id | en_US |
dc.publisher | Universitas Medan Area | en_US |
dc.relation.ispartofseries | NPM;198220055 | - |
dc.subject | Green Vegetables | en_US |
dc.subject | Housewives | en_US |
dc.subject | Purchasing Decisions | en_US |
dc.subject | Sayuran Hijau | en_US |
dc.subject | Ibu Rumah Tangga | en_US |
dc.subject | Keputusan Pembelian | en_US |
dc.title | Faktor-Faktor Pengambilan Keputusan Dalam Pembelian Sayuran Hijau Pada Ibu Rumah Tangga Di Kecamatan Medan Tembung | en_US |
dc.title.alternative | Internal Decision Making Factors Purchasing Green Vegetables for Housewives Stairs in Medan Tembung District | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
Appears in Collections: | SP - Agribusiness |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
198220055 - Rahmad Efendi Nasution - Chapter IV.pdf Restricted Access | Chapter IV | 464.33 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
198220055 - Rahmad Efendi Nasution - Fulltext.pdf | Cover, Abstract, Chapter I, II, III, V, Bibliography | 1.38 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.