Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositori.uma.ac.id/handle/123456789/13772
Title: Pengendalian Kualitas Olein dengan Metode Peta Kontrol di PT Multimas Nabati Asahan Kuala Tanjung
Other Titles: Olein Quality Control Using The Control Map Method at PT Multimas Nabati Asahan Kuala Tanjung
Authors: Hiras, Antoni
metadata.dc.contributor.advisor: Surbakti, Adil
Banjarnahor, M
Keywords: metode peta kontrol;pengendalian kualitas olein;olein quality control;control map method
Issue Date: Oct-2004
Publisher: Universitas Medan Area
Series/Report no.: NPM;008150043
Abstract: PT. Multimas Nabati Asahan adalah perusahaan swasta dalam bentuk perserooan terbatas. Pemsahaan ini bergerak dalam bidang industri pengolahan minyak nabati menghasilkan produk minyak goreng (olein) dengan menggunakan nahan baku minyak nabati ( minyak kelapa sawit/CPO). Untuk memproduksi suatu barang atau jasa maka sangat diperhatikan adalah mutu produk yang dihasilkan, karena mutu menjadi satu-satunya kekuatan terpenting yang membuahkan keberhasilan organisasi dan pertumbuhan perusahaan baik dipasar berkala nasional maupun intemasional. Penulis membatasi hanya pada produk minyak goreng (Olein). Untuk menentukan mutu produk olein dilakukan pemeriksaan dengan parameter mutu, yaitu : Cloud Point (CP). Iodium Value (IV), dan Free Faty Acid (FFA) .---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------PT. Multimas Nabati Asahan is a private company in the form of a limited liability company. This company is engaged in the vegetable oil processing industry producing cooking oil (olein) products using vegetable oil as raw material (palm oil / CPO). To produce a good or service, it is very important to pay attention to the quality of the product, because quality is the single most important force that results in organizational success and company growth both on national and international regular markets. The author limits it only to cooking oil (Olein) products. To determine the quality of olein products, inspection is carried out with quality parameters, namely: Cloud Point (CP). Iodine Value (IV), and Free Faty Acid (FFA).
Description: 17 Halaman
URI: http://repository.uma.ac.id/handle/123456789/13772
Appears in Collections:SP - Industrial Engineering

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
008150043 - Antoni Hiras - Fulltext.pdfFulltext2.53 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.