Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repositori.uma.ac.id/handle/123456789/15007
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Umroh, Bobby Umroh | - |
dc.contributor.author | Purba, Jean Glusevic | - |
dc.date.accessioned | 2021-06-21T04:18:37Z | - |
dc.date.available | 2021-06-21T04:18:37Z | - |
dc.date.issued | 2017 | - |
dc.identifier.uri | http://repository.uma.ac.id/handle/123456789/15007 | - |
dc.description | 26 halaman | en_US |
dc.description.abstract | Untuk perancangan alat pengering bawang ini diharapkan mampu mengering bawang dengan menyisakan kadar air sekitar 67-70% dengan menggunakan suhu uap kering sekitar 50-70% desain alat ini bertujuan untuk tidak memakan tempat mudah digunakan dan dipahami cara kerjanya oleh masyarakat, sehingga biasa digunakan oleh petani kecil untuk mendognkrak produktivitas dari industri pertanian bawang dan tidak lagi menunggu matahari untuk melakukan proses pengeringan. For the design of this onion dryer, it is expected to be able to dry onions by leaving a moisture content of about 67-70% using a dry steam temperature of around 50-70%. small farmers to boost the productivity of the onion farming industry and no longer wait for the sun to do the drying process. | en_US |
dc.language.iso | id | en_US |
dc.publisher | Universitas Medan Area | en_US |
dc.relation.ispartofseries | NPM;148130041 | - |
dc.subject | mesin | en_US |
dc.subject | pengering bawang | en_US |
dc.title | Laporan Kerja Praktek Mesin Pengering Bawang di CV. Karya Mandiri Medan | en_US |
dc.title.alternative | Onion Dryer Machine Job Training Report at CV. Medan Independent Works | en_US |
dc.type | Working Paper | en_US |
Appears in Collections: | Laporan Kerja Praktik (LKP) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
LKP - Jean Glusevic Purba - Laporan Kerja Prakte Di CV Karya Mandiri Medan.pdf | LKP Jean Glusevic | 3.13 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.