Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositori.uma.ac.id/handle/123456789/22487
Title: Pengendalian Mutu Keramik Berdasarkan Pengontrolan Kualitas Secara Statistik di PT. Jui Shin Indonesia Medan
Other Titles: Ceramic Quality Control Based on Statistical Quality Control at PT. Jui Shin Indonesia Medan
Authors: Supriadi
metadata.dc.contributor.advisor: Haniza
Keywords: mutu keramik;pengontrolan kualitas;statistik;PT. Jui Shin Indonesia;ceramic quality;quality control
Issue Date: 2005
Publisher: Universitas Medan Area
Series/Report no.: NPM;008150032
Abstract: PT. Jui Shin Indonesia adalah perusahaan swasta dalam bentuk perseroanterbatas, berdiri di Kawasan Industri Medan II perusatraan ini bergerak di bidang industri pembuatan keramik. Menghasilkan suatu prodak kita harus memperhatikan mutu dari produk tersebut karena mutu menjadi satu-satunya kekuatan penting yang membuahkan keberhasilan organisasi dan pertumbuhan perusatraan baik Nasional maupun Internasional. Disini penulis hanya membatasi produk keramik saja. Untuk menentukan mutu produk dilakukan pemeriksaan dengan para meter mutu, pengendalian mutu produk akhir dilakukan dengan mengadakan pemeriksaan produk secara sampling, untuk membuat bebenapa alternatif sampling perencanaan dilakukan dengan aturan standar MIL STD 105 D. Langkah awal yang dilakukan dalam kegiatan pengen&lian muft keramik adalah dengan mempelajari karakteristik produk yang berada dituar batas kendali yang ditentukan. Pemecahan untuk masalah ini dilakukan dengan melakukan perhitungan batas kendali revisi untuk masing-masing karakteristik mutu dengan mengeluarkan data yang berada diluar batas kendali yaitu nomor pengamatan 6,20 dan 29 untuk ukuran 40x40 mm dan nomor pangamatan 2 dan 22 untuk ukuran 30x30mm sehingga diperoleh batas kendali yang baru. PT. Jui Shin Indonesia is a private company in the form of a limited liability company, established in the Medan II Industrial Area. This company operates in the ceramic manufacturing industry. To produce a product, we must pay attention to the quality of the product because quality is the only important force that produces organizational success and literary growth, both national and international. International. Here the author only limits ceramic products. To determine the quality of the product, an inspection is carried out using quality meters, quality control of the final product is carried out by conducting a sampling inspection of the product, to make several alternative sampling plans are carried out using the MIL STD 105 D standard rules. The initial step taken in ceramic muft research activities is to study product characteristics that are outside control limits which is determined. The solution to this problem is carried out by calculating the revised control limits for each quality characteristic by removing data that is outside the control limits, namely observation numbers 6, 20 and 29 for the size 40x40 mm and observation numbers 2 and 22 for the size 30x30mm to obtain new control limits.
Description: 80 halaman
URI: https://repositori.uma.ac.id/handle/123456789/22487
Appears in Collections:SP - Industrial Engineering

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
008150032 - Supriadi Fulltext.pdfCover, Abstract, Chapter I, II, III, V, Bibliography5.64 MBAdobe PDFView/Open
008150032 - Supriadi Chapter IV.pdf
  Restricted Access
Chapter IV1.14 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.