Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositori.uma.ac.id/handle/123456789/22610
Title: Pengendalian Mutu Glycerine dengan Menggunakan Metode Peta Kontrol di PT. Flora Sawita Tanjung Morawa Medan
Other Titles: Glycerine Quality Control Using the Control Chart Method at PT. Flora Sawita Tanjung Morawa Medan
Authors: Gally, Samsul A.
metadata.dc.contributor.advisor: Mustafa, Kamil
Keywords: pengendalian mutu;glycerine;metode peta kontrol;control chart method;quality control
Issue Date: 2005
Publisher: Universitas Medan Area
Series/Report no.: NPM;008150038
Abstract: PT. Flora Sawita Chemindo adalah perusahaan swasta dalam bentuk perseroan terbatas. Perusahaan ini bergerak dalam bidang industri pengolahan minyak nabati dan menghasilkan produk Asam Lemak dan Glycerine dengan menggunakan bahan baku berupa minyak nabati (minyak kelapa sawit). Untuk memproduksi suatu barang atau jasa maka yang sangat diperhatikan adalah mutu produk yang dihasilkan, karena mutu menjadi satu-satunya kekuatan terpenting yang membuahkan keberhasilan organisasi dan pertumbuhan perusahaan baik di pasar berskala nasional maupun internasional. Penulis membatasi permasalahan hanya pada produk glycerine. Untuk mengetahui mutu produk glycerine dilakukan pemeriksaan laboratorium dengan parameter mutu, yaitu : APHA (warna), pH (tingkat keasaman) dan Moisture (kadar air). PT. Flora Sawita Chemindo is a private company in the form of a limited liability company. This company operates in the vegetable oil processing industry and produces Fatty Acid and Glycerine products using raw materials in the form of vegetable oil (palm oil). To produce a good or service, what is really paid attention to is the quality of the product produced, because quality is the single most important force that results in organizational success and company growth both in national and international markets. The author limits the problem to only glycerine products. To determine the quality of glycerine products, a laboratory examination is carried out using quality parameters, namely: APHA (color), pH (acidity level) and Moisture (water content).
Description: 90 Halaman
URI: https://repositori.uma.ac.id/handle/123456789/22610
Appears in Collections:SP - Industrial Engineering

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
008150038 - Samsul A. Gally Fulltext.pdfCover, Abstract, Chapter I, II, III, V, Bibliography5.51 MBAdobe PDFView/Open
008150038 - Samsul A. Gally Chapter IV.pdf
  Restricted Access
Chapter IV1.67 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.